Отборите на Тулуза и Ливърпул играят при резултат 3:2 в мач

...
Отборите на Тулуза и Ливърпул играят при резултат 3:2 в мач
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Тулуза - Ливърпул 3:2, втори отменен гол за домакините

Отборите на Тулуза и Ливърпул играят при резултат 3:2 в мач от четвъртия кръг на груповата фаза на Лига Европа. Дьонум откри резултата в 36-ата минута. Двубоят на стадион „ Мунисипал ” започва в 19:45 часа българско време и ще го проследим онлайн в Gong.bg.

Рефер на дуела във Франция е българският първокласен арбитър Георги Кабаков. Негови помощници ще бъдат Мартин Маргаритов и Диян Вълков.

Мачът в Тулуза стартира с доста положително състояние за гостите от Ливърпул. „ Червените ” стигнаха до свободен удар отляво по нападението си наоколо до наказателното поле на домакините. Топката бе центрирана в пеналта, където Джо Гомес съумя да играе с глава, само че нямаше шанс пред гола и тя срещна напречната греда.

Домакините пробваха да отговорят уместно и небрежно стигнаха до два следващи корнера, които обаче не донесоха опасност за Келехър.    

В 17-ата минута Алексис Мак Алистър имаше опция да обстрелва вратата на Тулуза от границата на наказателното поле, само че след рикошет топката излезе в ъглов удар. След центрирането от корнера Жоел Матип стреля с глава, само че и той не бе прецизен.     

Домакините имаха добра опция да открият резултата след прелестна контраофанзива, само че Габриел Суасо не съумя да засече по най-хубавия метод топката след подаване от дясно и коженото кълбо мина около вратата.      

Бен Доук затрудни оптимално стража на домакините с мощен удар по диагонала, само че вратарят на Тулуза бе на мястото си мазета в нов корнер.

Резултатът в мача бе открит в 36-ата минута след сериозна неточност на крайния защитник Костас Цимикас. Гръцкият национал бе притиснат от Дьонум, който принуди футболиста на гостите да сгреши. Крилото на Тулуза лиши топката и се понесе към наказателното поле на Ливърпул. Дьонум стреля, топката рикошира в крайници на Джарел Куанса и остави беззащитен вратаря на мърсисайдци.

В началото на втората част резултатът можеше да набъбне до 2:0, откакто Далинга осъществя във вратата на гостите. Българският рефер Георги Кабаков обаче реши да анулира попадението, откакто видя нарушаване в нахлуване на Далинга против Жоел Матип. Телевизионните повторения демонстрираха, че родният арбитър е имал съществени учредения да не зачете гола, защото нападателят на Тулуза искрено избута с ръка своя противник, което му разреши да заеме по-добра позиция при битката за топката.

Нищо обаче не съумя да избави Ливърпул в 57-ата минута, когато въпреки всичко Далинга съумя да запише името измежду голмайсторите. Луис Диас бе нападнат от цели трима играчи на домакините край тъчлинията и разумно загуби топката. Сиеро незабавно центрира в наказателното поле, където Далинга майсторски спря с едно допиране, обърна се и с акуратен удар далечния ъгъл съумя да преодолее стража на Ливърпул. Преди да влети във вратата, топката срещна десния непряк дирек.

В 66-ата минута обстановката за Ливърпул можеше да стане доста тежка, защото Тулуза още веднъж осъществя във вратата на Келъхър, само че и този гол бе вярно анулиран, този път заради засада.

Ливърпул въпреки всичко съумя да се върне в мача по малко благополучен метод, вкарвайки гол в 74-ата минута. Топката бе центрирана в наказателното поле, където Джо Гомес съумя да играе с глава и да потърси Мохамед Салах на далечната греда. Пред египетския национал обаче изскочиха двама бранители на Тулуза, които се пробваха да пресекат подаването, само че се сблъскаха с вратаря, а Касерес с рамо заби топката в личната си мрежа.

Тулуза обаче сподели темперамент и въобще не се трогна от грешката си в защита. Само две минути, откакто Ливърпул понижи пасива си, домакините още веднъж удариха и възвърнаха преднината си от два гола. Резервата Магри съумя да се разпише от дребен ъгъл  след доста неуверена игра в защита от страна на футболистите на Юрген Клоп.

Минута преди края на постоянното време Ливърпул стигна до втория си гол в мача. Появилият се като промяна Диого Жота вкара за 2:3, откакто се „ разноски ” като на церемониал сред защитата на Тулуза и стреля тъкмо около вратаря.  

LIVE ТУЛУЗА – ЛИВЪРПУЛ 3:2

1:0 Дьонум 36', 2:0 Далинга 57', 2:1 Касерес 74' (авт), 3:1 Магри 76', 3:2 Жота 89'

Стадион: „ Мунисипал ”

Рефер: Георги Кабаков

Тулуза : 50 Ресте, 2 Николасен, 3 Деслер, 6 Коста, 8 Сиеро, 9 Далинга, 15 Дьонум, 17 Суасо, 20 Шмидт, 23 Диара, 24 Касерес

Старши треньор: Шарл Мартинес

Ливърпул : 62 Келехър, 2 Гомес, 3 Ендо, 7 Луис Диас, 10 Мак Алистър, 18 Гакпо, 19 Елиът, 21 Цимикас, 32 Матип, 50 Доук, 78 Куанса

Старши треньор: Юрген Клоп
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР